Äppelmarängpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g smör
1 äggula
Fyllning:
4 äpplen
2 msk kanel,
3/4 dl socker
Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
15 g flagad mandel (blev ingen på min paj då jag inte hade någon hemma)
Gör så här:
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa.
- Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
- Förgrädda i 225 grader i10 minuter.
- Skala och riv äpplena grovt. Blanda med kanel och socker.
- Krama ut vätskan och lägg i formen.
- Vispa vitorna hårt. Tillsätt sockret och vispa lite till.
- Fördela marängen ovanpå äpplena och strö på mandel.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 minuter, fast jag gräddade bara i 10 minuter.
Kommentarer
Trackback