Äppelmarängpaj





Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g smör
1 äggula

Fyllning:
4 äpplen
2 msk kanel,
3/4 dl socker

Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
15 g flagad mandel (blev ingen på  min paj då jag inte hade någon hemma)

Gör så här:
  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
  4. Förgrädda i 225 grader i10 minuter.
  5. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med kanel och socker.
  6. Krama ut vätskan och lägg i formen.
  7. Vispa vitorna hårt. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  8. Fördela marängen ovanpå äpplena och strö på mandel.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 minuter, fast jag gräddade bara i 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0